Ferm Brecht opent troostplek in samenwerking met De Kleine Kasteeltjes

Zondag werd in samenwerking met De Kleine Kasteeltjes en Ferm Brecht een troostplek geopend tussen het woonzorgcentrum en het kinderdagverblijf Merlijntje. Op deze manier werd er daadkracht gezet bij de lokale verankering en daarnaast een toegankelijke plek geboden waar verbondenheid, hoop en kracht centraal staan.

De Kleine Kasteeltjes vindt lokale verankering en samenwerking enorm belangrijk. Daarom twijfelde projectverantwoordelijke Bart Neefs geen seconde toen Ferm Brecht de vraag stelde om een troostplek in te richten. Dit op een symbolische plaats tussen twee organisaties van De Kleine Kasteeltjes. Enerzijds het woonzorgcentrum en anderzijds het kinderdagverblijf. Beide organisaties kenden een enorme impact van Corona net als in ieders leven.

De campagne PlantTroost werd door Ferm bedacht om een bron te willen zijn van troost voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. De troostplekken werden een belangrijk onderdeel van deze campagne. Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en samen met je buurt of gemeente in het najaar bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. En in het voorjaar, wanneer de bloemen groeien en bloeien, herdenken en gedenken we onze dierbaren.

Onder het toeziend oog van de Burgemeester van Brecht, Sven Deckers, de schepen van Sport, communicatie en participatie, Charlotte Beyers, en de schepen van jeugd, cultuur en landbouw, Frans Van Looveren, werd zondag de plek officieel ingehuldigd. De burgemeester nam kort het woord en noemde de troostplek een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Op deze plek kunnen de inwoners van Brecht een moment van bezinning vinden. Verder juichte hij het initiatief en de lokale samenwerking toe. In de woorden van projectverantwoordelijke Bart Neefs hoorden wat dat de plek voor de bewoners van het woonzorgcentrum rust kan bieden om na te denken over wat de coronapandemie met hen gedaan heeft.

De Kleine Kasteeltjes

DKK Brecht


Kleine kasteeltjesweg 1, 2960 Brecht

+32 (0)3 330.10.20

info@dekleinekasteeltjes.be

DKK Tongeren


Koninksemsteenweg 66, 3700 Tongeren

+32 (0)12 39.81.81

info@dekleinekasteeltjes.be

DKK Renaissance


Clos du Chemin Creux 6A, 1030 Schaarbeek

+32 (0)2 247.76.00

renaissance@dekleinekasteeltjes.be

Merlijntje


De Lalainglaan 11, 2960 Brecht

+32 (0)3 330.10.74

annickm@dekleinekasteeltjes.be
hildeb@dekleinekasteeltjes.be