Voorstelling Merlijntje

Voorstelling Merlijntje

Welkom !

Welkom op de website van kinderopvang Merlijntje. Via deze site willen we u informeren over het reilen en zeilen in Merlijntje. U vindt hier allerhande informatie en wetenswaardigheden over ons initiatief. Via de links op deze site kan u een reis maken doorheen onze kinderopvang.

Het project De Kleine Kasteeltjes werd in 1991 opgericht als een vernieuwend project in de ouderenzorg. Eén van de belangrijke uitgangspunten was het idee om intergenerationeel te werken. Vandaar dat de initiatiefnemer, Pieter Van Hoof, het woonzorggedeelte combineerde met een kinderdagverblijf. Merlijntje werd op 1 maart 2001 geopend.

Kinderopvang Merlijntje is een erkend initiatief van Kind en Gezin en aangesloten bij het Vlaams Welzijnsverbond. Merlijntje werkt laagdrempelig en stelt zich maximaal open voor alle kinderen die behoefte hebben aan opvang, ongeacht afkomst of levensbeschouwelijke visie van de ouders.

Merlijntje is een kinderdagverblijf dat opvangmogelijkheden biedt aan 81 kinderen. Er zijn tevens opvangmogelijkheden voor kinderen met een bijzondere zorgbehoefte.

Merlijntje is dagelijks geopend van 6.45u tot 18u15.

Er zijn 18 personeelsleden werkzaam in Merlijntje. Naast de begeleidsters en directie zijn 2 logistieke medewerkers bereid om hun steentje bij te dragen en zorgen zij dagelijks voor het maaltijdgebeuren en het onderhoud in het kinderdagverblijf. De medewerkers van Merlijntje zijn allen professioneel opgeleide kindbegeleidsters. Permanente vorming en overleg waarborgen deze professionaliteit.

Meer gedetailleerde informatie m.b.t. kinderopvang in Merlijntje kan u vinden in het onderdeel 'kinderdagverblijf'.

Hartelijk dank voor uw interesse in Merlijntje !

De Kleine Kasteeltjes

DKK Brecht


Kleine kasteeltjesweg 1, 2960 Brecht

+32 (0)3 330.10.20

info@dekleinekasteeltjes.be

DKK Tongeren


Koninksemsteenweg 66, 3700 Tongeren

+32 (0)12 39.81.81

info@dekleinekasteeltjes.be

DKK Renaissance


Clos du Chemin Creux 6A, 1030 Schaarbeek

+32 (0)2 247.76.00

renaissance@dekleinekasteeltjes.be

Merlijntje


De Lalainglaan 11, 2960 Brecht

+32 (0)3 330.10.74

annickm@dekleinekasteeltjes.be
hildeb@dekleinekasteeltjes.be